a hét receptje
Öt most érő gyümölcs, amit érdemes baconbe tekerni
Az ellentétek vonzzák egymást – mondja a régi igazság, és így van ez a gasztronómiában is. Az édes-savanyú párosítására egy egész ázsiai konyhaművészet épül, de az édes-sós ízvilág sem ismeretlen, gondoljunk csak a sós karamell átütő sikerére, vagy arra a konyhai jótanácsra, hogy az édes ízt egy csipet só hozza ki a
legjobban. Érdemes tehát a szezonális gyümölcsöket egy kis baconnel megbolondítani, esetleg baconbe tekerve grillezni, mert elegáns, könnyed és látványos nyári fogásokat kapunk.
legjobban. Érdemes tehát a szezonális gyümölcsöket egy kis baconnel megbolondítani, esetleg baconbe tekerve grillezni, mert elegáns, könnyed és látványos nyári fogásokat kapunk.
- 2024.08.22. 08:59
- sajtóközlemény
Töltött Portobello gomba
- 2024.03.07. 11:31
Csokis muffin
- 2024.03.07. 11:29
Airfryer brownie
- 2024.03.07. 11:26
- sajtóközlemény
Lájfhekk tippek a dietetikustól az újévi méregtelenítésre
Tömött edzőtermek, lelkes futók a szabadban: az újév beköszöntével mindenki számára ismerős jelenetek lehetnek ezek. Az ünnepi időszak után, az óévet hátrahagyva sokakban megfogalmazódik egy cél, melyet januárban kitűz maga elé. A családdal, karrierrel és sporttal kapcsolatos fogadalmak mellett az egészséges táplálkozás is egyre gyakrabban kap kiemelt fókuszt. Az emberek tiszta lappal kezdenek, keresik a lehetőségeket, diétákat, csodaszereket, melyek segíthetnek elérni elképzelésüket. Király Éva dietetikus szerint számos lehetőség adott és elérhető azok számára, akik méregtelenítésre szánják el magukat.
- 2024.01.17. 13:17
- SAJTÓKÖZLEMÉNY
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Tojás, sonka, kukoricasaláta és a sütemények végeláthatatlan sora: minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol? A közhiedelemmel szemben a tudatos készülődés nem egyenlő a finom falatokról való lemondással vagy a hagyományok eltörlésével. Sőt, egy kis odafigyeléssel több időnk juthat a szeretteinkre, új közös elfoglaltságokat találhatunk, ráadásul pénzt is spórolhatunk. A Rama most ehhez gyűjtött össze néhány praktikus ötletet és ínycsiklandó húsvéti receptet.
- 2023.04.06. 19:55
- Sajtóközlemény
Költséghatékony, változatos és az életmódváltásba is beilleszthető fogás: így készítsük el a tökéletes szendvicset
Legyen szó munkáról, iskoláról vagy egy hétvégi utazásról, szinte mindig kapóra jön egy finom, lehetőleg házi készítésű szendvics – ezt mutatja egy nemrégiben készült országos kutatás1 eredménye is, amely szerint gyakorlatilag minden magyar szokott ilyen típusú ételt fogyasztani. Ahhoz azonban, hogy egyszerre költséghatékony, finom és az egészséges életmódba beilleszthető szendvicset készítsünk, nem árt betartani pár alapvető szabályt. Bakk Brigitta, a Rama dietetikusa most abban segít nekünk, miként készíthetünk ideális szendvicset az egész családnak.
- 2023.01.25. 15:02
- SAJTÓKÖZLEMÉNY
Főzz és frissülj velünk! - itt a XIXO és a Street Kitchen közös receptgyűjteménye
Miért ne lehetne gyorsan elkészíteni egy finom ebédet vagy vacsorát?A XIXO most a Street Kitchen csapatával közösen elhozza a nyári meleghez és a frissítő, jéghideg XIXO italokhoz legjobban passzoló ételek recepjeit. Fogadd szeretettel 15 XIXO ihlette Street Kitchen ételünket és tarts velünk a pezsdítő ízek birodalmába!
- 2022.08.24. 14:29
- SAJTÓKÖZLEMÉNY
Ideje megismerkedni a bisztronómiával
Ami gasztró és francia, az már nem lehet rossz. A bisztrók egyedi ízei most már Magyarországon is, Kárai Dávid gasztroblogger stúdiójában.
- 2022.06.08. 12:58
- SAJTÓKÖZLEMÉNY
Növényi alapú farsang? Nem lehetetlen!
Hamarosan kezdődik a farsangi időszak, így indulhat a jelmezkeresés és a tökéletes szalagos fánk receptjének vadászata is. Sokan idén januárban – a „veganuár” elnevezésű kihívás alatt – döntöttek a növényi alapú vagy tejmentes étrend kipróbálása mellett, nekik pedig még nagyobb kihívást jelenthet egy klasszikus farsangi menü összeállítása úgy, hogy továbbra is mellőzik az állati eredetű alapanyagokat. Nem kell azonban lemondanunk a közös fánkozásról és az egyéb finomságokról: pár egyszerű trükk segítségével könnyedén összerakhatunk változatos, növényi alapú fogásokat, amiket az egész család imádni fog, sőt, akár új hagyományokat is teremthetünk.
- 2022.02.14. 15:37
- SAJTÓKÖZLEMÉNY
Legfrissebb
-
2024.10.03.Az élelmiszer értékes erőforrás, ne pazaroljuk el!
-
2024.10.03.A klasszikus bacon-tojás páros öt árnyalata