Hozzávalók (12 adaghoz)
- 1/3 pohár Rama Crema növényi habkrém 31% 200 ml
- 70 g vöröslencse
- 20 g gyömbér
- 2 tk paradicsompüré
- 5-6 ek kókusztej
- 1,5 tk só
- 2 tk finomítatlan nádcukor
Elkészítés
Felforralunk 7 dl vizet, ízesítjük 1 teáskanál sóval és nádcukorral, és 5-7 percig főzzük benne a lencsét. Állni hagyjuk 1-2 percig, majd leszűrjük. A lencse 1/3-át félretesszük, a maradékhoz hozzáadjuk a szeletelt gyömbért, a paradicsompürét, egy csipet sót, 1 teáskanál nádcukrot és a kókusztejet. Botmixerrel pürésítjük, majd hűlni hagyjuk 5-7 percig. A 200 ml-es Rama Crema 1/3-ával eldolgozzuk, majd hozzákeverjük a főtt lencsét. Tálalás előtt 25-30 percig hűtjük.