Vöröslencsés szendvicskrém

Hozzávalók (12 adaghoz)

  • 1/3 pohár Rama Crema növényi habkrém 31% 200 ml
  • 70 g vöröslencse
  • 20 g gyömbér
  • 2 tk paradicsompüré
  • 5-6 ek kókusztej
  • 1,5 tk só
  • 2 tk finomítatlan nádcukor

Elkészítés

Felforralunk 7 dl vizet, ízesítjük 1 teáskanál sóval és nádcukorral, és 5-7 percig főzzük benne a lencsét. Állni hagyjuk 1-2 percig, majd leszűrjük. A lencse 1/3-át félretesszük, a maradékhoz hozzáadjuk a szeletelt gyömbért, a paradicsompürét, egy csipet sót, 1 teáskanál nádcukrot és a kókusztejet. Botmixerrel pürésítjük, majd hűlni hagyjuk 5-7 percig. A 200 ml-es Rama Crema 1/3-ával eldolgozzuk, majd hozzákeverjük a főtt lencsét. Tálalás előtt 25-30 percig hűtjük.