gastrovilág

Az Országos Étterem Hét közönségdíjasai áprilisban fix áras menüvel várják a vendégeket
Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. között ismét lehetőség lesz megkóstolni a közönségkedvenc menüsorokat fix menüárakon.
 • 2024.04.12. 09:54
 • MTI
Unalmas a húsvéti menü? Tippek a megújuláshoz
Szinte minden évben előkerülnek a klasszikusok: töltött tojás, tojáskrém, sonkás tekercs, kalács. Kedvelt húsvéti receptjeink ízletesek és kiadósak, így feltétlenül helyük van az ünnepi asztalon. Érdemes figyelembe venni azonban, hogy ezek kivétel nélkül megterhelik az emésztésünket. Bár az ünnepi szezon hagyományosan nem az újításról szól, ha nyitottak vagyunk, akár új kedvenceket is avathatunk. Így a bevált receptek mellé egy-egy újdonság is az asztalra kerülhet, amelyet akár azok is fogyaszthatnak, akik valamilyen allergiával, ételérzékenységgel küzdenek. A Rama hasznos, az egészséget, a változatosságot és a hagyományokat egyszerre szem előtt tartó tippeket gyűjtött össze az idei húsvétra.
 • 2024.03.22. 14:56
 • sajtóközlemény
A legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján
Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d’Or európai válogatójának. A tét ismét nem kevesebb volt, mint a továbbjutás a lyoni döntőre. A magyar csapat magabiztos versenyzéssel biztosította a helyét a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjén, amelyre 2025 januárjában kerül majd sor, és a legjobb tálnak járó különdíjat is hazahozhatta.
 • 2024.03.22. 14:53
 • Magyar Turisztikai Ügynökség
Több együttműködést sürget a banánágazatban az ENSZ FAO
A Negyedik Banán Világfórum résztvevői megvitatják a főbb kihívásokat, mint a klímaváltozás, a műtrágyák és a szállítmányozás költségei, illetve a TR4 betegség.
 • 2024.03.14. 15:29
 • sajtóközlemény
Sütés egészségesebben: 5 tipp, hogy a legtöbbet hozzuk ki az airfryerünkből
Bár sokan megfogadják, hogy az új évtől egészségesebben étkeznek és többet főznek magukra, egy-két hónap elteltével nehéz megőrizni a motivációt, főleg, ha az előkészítés-ételkészítés-elpakolás több órát kitevő időigényéről beszélünk. Szerencsére az utóbbi évek sztárja, a forrólevegős sütő segítségével akár 15 perc alatt komplett ebédet készíthetünk magunknak, ráadásul a túlzott olajfelhasználást is megspóroljuk. A Rama most összegyűjtött pár tippet és receptet, hogyan hozzuk ki az airfryerünkből a maximumot a hétköznapok során is. Figyeljünk az egyensúlyra.
 • 2024.03.07. 11:20
 • sajtóközlemény
Olaszország ízei Budapesten
Jövő héten huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amelyeket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek. A kávék, a pasták, a paradicsomszószok és borok mellett ezúttal a fagylalt áll a középpontban. A Hungexpo „A” pavilonjában napi két főzőshow-n mutatják meg a legújabb konyhai trendeket és az alapanyagok felhasználásának hamisítatlan olasz módját.
 • 2024.03.01. 15:31
 • well.hu
6 millió vendéget szolgált ki a Food Truck Show 10 év alatt
10 éves lett és nélkülözhetetlen részévé vált a hazai gasztronómiának, a szabadtéri vendéglátásnak a Food Truck Show. A guruló éttermek 2014 óta 1 millió kilométert tettek meg Magyarországon, körülbelül 6 millió vendéget szolgáltak ki és hozzávetőlegesen 15 millió terméket értékesítettek. A Food Truck Show alapítói 10 év alatt 200 autóval dolgoztak együtt, és rendezvényeikkel 3750 kereskedői pozíciót értékesítettek.
 • 2024.02.29. 14:53
Egy kis bacon sok mindent megváltoztat
Az intenzív ízű, ropogós bacon nagyon sok fogásnak „jól áll”. Vannak bevált, klasszikus párosítások: túrós csúsza a szalonnából kisülő zsírral összemelegített tejföllel és persze a pörccel megszórva, a baconos rántotta, de hamburgerbe, szendvicsbe pakolva is isteni.
 • 2024.02.15. 12:08
 • well.hu
Nagy lehetőség előtt áll a magyar húsipar
A növénytermesztők mellett az állattenyésztőket is helyzetbe kell hozni, a magyar élelmiszeriparban ugyanis a legnagyobb nyereséget a magas feldolgozottságú és jó minőségű húsokkal, illetve az ezekből készült termékekkel lehet elérni - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agárminisztérium államtitkára, a VI. Húsipari Szakmai Napon, Budapesten, húshagyó kedden.
 • 2024.02.15. 12:01
 • Agrárminisztérium
Januárban ismét csökkent a FAO élelmiszerár-indexe, élen a búza és a kukorica árakkal
Januárban tovább csökkent – még ha kis mértékben is – az élelmiszer-alapanyagok árának nemzetközi mutatója – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) mai közleményében. A gabona- és húsfélék ára csökkent, amely ellensúlyozta a cukor árának emelkedését.
 • 2024.02.09. 17:07
 • FAO
1 2 3 4 5 ... »