Airfryer brownie

Hozzávalók:

  • 75 g étcsokoládé
  • 75 g Rama sütőmargarin
  • 1 db tojás
  • 60 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 40 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 25 g dió

Elkészítés:

Forró vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét a Rama sütőmargarinnal, alaposan átkeverjük a masszát, majd félretesszük. Amíg hűl, összekeverjük egy tálban a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban felverjük a tojást, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Akkor tökéletes, ha könnyed és krémes állagot kapunk a végén.

Ezután lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a csokiszószt, a lisztet, végül a diót. Ezután alaposan kikenjük Rama sütőmargarinnal az airfryer sütőfiókját vagy lyukacsos kosár esetén egy szilikonos sütőformát, hogy a brownie ne ragadjon le. A tésztát a formába öntjük. Ha kell, késsel elegyengetjük a tetejét. Ezután az airfryerbe tesszük 35 percre, 160 °C-ra állítva. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd felvágva tálaljuk.