Hozzávalók (16 adaghoz)
- 190 g finomliszt
 - 30 g kakaópor
 - 200 g barna cukor
 - 1,5 tk sütőpor
 - 0,5 tk szódabikarbóna
 - 110 g Rama vajalternatíva
 - 3 ek natúr joghurt (opcionálisan növényi alapú is lehet)
 - 0,5 tk vanília kivonat
 - 0,5 tk fahéj
 - 1,5 tk őrölt gyömbér
 
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra légkeverésen. Szitáljuk át a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt gyömbért és a fahéjat. Egy másik tálban keverjünk habosra a Rama vajalternatívát a barna cukorral, majd adjunk hozzá 3 evőkanál vegán joghurtot és egy kis vanília kivonatot. Ezután keverjük össze a lisztes keverékkel. Egy kis fagylalt kanállal formázzunk golyókat a tésztából. Minden golyót mártsunk a porcukorba. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük 2 cm távolságra egymástól a halmokat, majd 5 percig pihentessük. Végül 12-15 percig süssük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ne aggódjunk, ha a keksz lágynak tűnik, mert kihűlve megkeményedik.