Marhapörkölt hátszínből

A magyar konyha alaptétele, a legtöbb férfi kedvence.

Hozzávalók:

  • Marhafartő, vagy hátszín 1 kg,
  • zsír 15 dkg,
  • vöröshagyma 3 fej,
  • paprika, só 1 késh.,
  • zöldpaprika 1 db,
  • paradicsom 1 db.

Elkészítése:

Marhafartőt, vagy hátszínt apró, egyenletes kockákra vágunk fel. Ez alatt zsírban párolunk hagymát, ha ez sárgára pirult, tegyünk bele paprikát, és hagyjuk még néhány percig pirulni. A megmosott, és felkockázott húst tegyük bele, befödve párolni hagyjuk. Vigyázzunk, hogy le ne égjen, és öntsünk rá közben egy-egy kis vizet. Tegyünk bele egy kis sót, zöldpaprikát, és 1 db paradicsomot.

Főzzük jó puhára, és körítve tálaljuk.